حالت تاریک
جمعه, 29 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
صدور ۳۵ اخطاریه آلایندگی برای واحدهای تولیدی ملایر
پیگیری یک مطالبه مردمی:

صدور ۳۵ اخطاریه آلایندگی برای واحدهای تولیدی ملایر

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ملایر از صدور ۳۵ اخطاریه برای واحدهای آلاینده از ابتدای سال خبر داد و تأکید کرد: پایش‌ها روزانه ادامه دارد و واحدهای متخلف در صورت عدم رفع آلودگی، به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ در روزهای اخیر تصاویر و ویدئوهایی از شدت آلودگی یکی از واحدهای تولیدی در شهرستان ملایر در فضای مجازی منتشر شد که با بازخورد گسترده کاربران و انتقاد فعالان زیست‌محیطی همراه گردید. شهروندان و دغدغه‌مندان محیط‌زیست، خواستار ورود جدی مسئولان به این معضل و ساماندهی وضعیت واحدهای آلاینده شدند.

این واحد تولیدی حجم قابل‌توجهی از آلاینده‌های صنعتی را وارد هوا می‌کند که بوی نامطبوع و ذرات معلق ناشی از آن، ساکنان منطقه را با مشکلات تنفسی و زیست‌محیطی مواجه ساخته است.

 کاربران فضای مجازی با انتشار تصاویر دود غلیظ خارج‌شده از این واحد، نسبت به بی‌توجهی به‌سلامت عمومی معترض شدند و خواستار اقدام فوری مسئولان شدند.

* پایش روزانه و اخطار به واحدهای متخلف

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ملایر در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با اشاره به حساسیت موضوع، اظهار کرد: موضوع پالایش وضعیت واحدهای تولید آلاینده به‌طورجدی در دستور کار است و از ابتدای سال جاری، ۳۵ اخطاریه برای واحدهای متخلف صادر شده است.

مهدی رضازاده افزود: پایش‌ها به‌صورت روزانه و روتین انجام می‌شود و بر اساس گزارش‌های مردمی و گروه‌های مختلف، پرونده واحدهای آلاینده در دست بررسی قرار دارد. 

وی بیان کرد: ما از همه ظرفیت‌ها برای شناسایی واحدهای متخلف استفاده می‌کنیم و هیچ‌گونه اغماضی در این زمینه نداریم.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ملایر با تأکید بر برخورد قاطع با متخلفان، خاطرنشان کرد: روال قانونی به این شکل است که ابتدا اخطاریه صادر می‌شود و در صورت عدم رفع آلودگی یا تکرار تخلف، واحد موردنظر به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

 وی اضافه کرد: واحدهای صنعتی موظف هستند در چارچوب استانداردهای زیست‌محیطی فعالیت کنند و در غیر این صورت، با آن‌ها برخورد خواهد شد.

*۶ واحد همچنان مشکل‌دار

رئیس محیط‌زیست ملایر با اشاره به روند رسیدگی به پرونده واحدهای آلاینده، تصریح کرد: از مجموع واحدهایی که اخطاریه دریافت کرده‌اند، بسیاری از آن‌ها مشکلات خود را برطرف کرده‌اند و تنها ۶ واحد همچنان دارای مشکل هستند که این واحدها نیز در روال مراحل قانونی قرار دارند.

وی افزود: این ۶ واحد در مراحل مختلف قانونی هستند و برخی از آن‌ها به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. امیدواریم با پیگیری‌های مستمر، شاهد رفع کامل آلودگی در تمام واحدهای تولیدی شهرستان باشیم.

رضازاده همچنین از شهروندان خواست تا هرگونه مشاهده آلودگی زیست‌محیطی را به این اداره گزارش دهند و گفت: مشارکت مردمی در شناسایی واحدهای آلاینده، نقش بسیار مؤثری در تسریع فرایند رسیدگی دارد و ما خود را موظف به پاسخگویی به دغدغه‌های مردم می‌دانیم.

*لزوم حفظ محیط‌زیست؛ مسئولیتی همگانی

وی بیان کرد: محیط‌زیست، میراثی گران‌بها برای نسل‌های کنونی و آینده است و حفاظت از آن، تنها بر عهده یک نهاد خاص نیست، بلکه وظیفه‌ای همگانی و ملی محسوب می‌شود. 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ملایر افزود: آلودگی هوا، آب‌وخاک، عواقب جبران‌ناپذیری بر سلامت جامعه و اکوسیستم طبیعی دارد و بی‌توجهی به آن، پیامدهایی ناگوار برای همه شهروندان به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه هوای پاک، آب سالم و زمینی عاری از آلودگی، حق مسلم هر شهروند است، تأکید کرد: واحدهای تولیدی نیز به‌عنوان بخشی از پیکره اقتصاد کشور، مسئولیت سنگینی در قبال حفظ این مواهب خدادادی دارند.

رضازاده افزود: اجرای دقیق قوانین زیست‌محیطی، استفاده از فناوری‌های پاک و رعایت استانداردهای جهانی، نه‌تنها به‌سلامت جامعه کمک می‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نیز تقویت خواهد کرد.

وی گفت: با هیچ‌گونه آلاینده‌ای مماشات نخواهد کرد و از تمام ظرفیت‌های قانونی برای صیانت از طبیعت و سلامت مردم بهره خواهد گرفت.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ملایر گفت: همگان باید بدانیم که حفظ محیط‌زیست، ضامن بقای زندگی سالم و توسعه پایدار است و این مهم، جز با همکاری و همدلی همه نهادها و شهروندان محقق نخواهد شد.

انتهای خبر/گ

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!