حالت تاریک
دوشنبه, 01 تیر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
انتشار خبر درست مهم است
نقش رسانه در مدیریت افکار عمومی؛

انتشار خبر درست مهم است

در پی شنیده شدن صدایی در ساعات بامداد برخی رسانه‌ها با گمانه‌زنی‌ها موجب نگرانی در بین مردم شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ هنگام سحر بود که صدای غرشی در آسمان شهرهای همدان، بهار و چند شهر اطراف شنیده شد، به‌طوری که بسیاری از اهالی از خواب بیدار شدند.

در همان دقایق ابتدایی برخی رسانه‌های محلی مدعی شدند که صدای هواپیمای دشمن بوده، برخی هم فقط ذکر کردند که صدای هواپیما بود، اما برخی دیگر از رسانه‌ها عنوان کردند که صدای عبور موشک‌های سپاه پاسداران به‌سمت سرزمین‌های اشغالی بود.

پس از دقایقی، اخبار شلیک موج جدیدی از عملیات موشکی در داخل توسط منابع رسمی منتشر شد و در رسانه‌های خارجی اخبار شلیک موشک‌های فراصوت از طرف ایران به سرزمین‌های اشغالی نیز منتشر شد.

اما اخبار مبنی بر عبور جنگنده از فراز شهرهای ذکر شده بیشتر پیچید و لحظات سحر را برای بسیاری از اهالی با نگرانی همراه کرد.

در این میان منبع انتشار اخبار عبور جنگنده اهمیت دارد، زیرا باتوجه به انتشار لحظه ای خبر، نبود منبع موثق و معتبر مبنی بر عبور جنگنده کاملاً مشهود بود.

حامد عیوضی کارشناس سواد رسانه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان در این رابطه گفت: صدایی که برفراز شهرهای همدان و اطراف آن شنیده شد، در لحظه اول برای مردم سئوال برانگیز بود و مردم کنجکاوی دارند که منبع و منشأ صدا را بدانند.

وی افزود: انتشار اخبار غیررسمی و غیر موثق، توسط رسانه‌های محلی مثل عبور جنگنده‌های دشمن، جذابیت داشته و حتی برای جذب مخاطب بیشتر نیز تأثیرگذار است؛ اما به‌لحاظ روحی و روانی برای مخاطبان مضر است، زیرا به مخاطب القاء شده است که آسمان نا امن بوده و احتمال بمباران هوایی وجود دارد.

کارشناس سواد رسانه تصریح کرد: بهتر است در بهترین حالت، در همان لحظه خبری منتشر نشود، زیرا اخبار منتشر شده غیر موثق و بر اساس فرضیات نویسنده منتشر می‌شود.

عیوضی خاطرنشان کرد: اگر نویسنده اطلاعات موثق و یا اطلاعات نظامی از تفاوت صدای جنگنده و موشک و پهپاد ندارد بهتر است از اظهارات بدون پایه و اساس خودداری کند، زیرا ایجاد موج نگرانی در بین مردم، آن‌هم در آن ساعت که قریب به اتفاق مردم بر اثر صدای بلند از خواب بیدار شدند، جز تضعیف روحیه مردم و افزایش نگرانی‌ها، تأثیر و دستاوردی ندارد.

وی افزود: البته برخی از رسانه‌های محلی نیز در واکنش به این اتفاق، خبر غرش موشکی را منتشر کردند و مدعی شدند، صدای عبور موشک‌های ایرانی بود که شنیده شد؛ که انتشار چنین اخباری برای مقابله با نگرانی جامعه موثر بوده و امید و نشاط و عدم نگرانی را دربین مردم رواج می‌دهد.

کارشناس سواد رسانه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی بایستی رسانه‌ها در حفظ آرامش روانی مردم و حفظ اطلاعات محرمانه و نظامی با انتشار اخبار صحیح از مراجع رسمی تلاش کنند که این موضوع در حوزه سواد رسانه نقش مهمی دارد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!