حالت تاریک
شنبه, 24 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تعطیلی پیست موتورسواری همدان، مزاحمت شهری آفرید
رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان:

تعطیلی پیست موتورسواری همدان، مزاحمت شهری آفرید

رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان با اشاره به تعطیلی یک‌ساله پیست این شهر، خواستار تعیین تکلیف آن و استفاده از ظرفیت موتورسواری و آفرود برای ساماندهی جوانان و اشتغال‌زایی شد.

مهدی فرجی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به ظرفیت گسترده جامعه هدف این هیأت اظهار کرد: جامعه موتورسواری و اتومبیلرانی بسیار گسترده است و بخش قابل توجهی از جوانان، ورزشکاران و فعالان اقتصادی با این حوزه ارتباط دارند؛ بنابراین نباید این رشته را صرفاً به عنوان یک فعالیت ورزشی دید.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در استان همدان افزود: همدان از گذشته یکی از استان‌های شاخص کشور در حوزه موتورسواری و آفرود بوده و پیست موتورسواری این استان نیز در مقطعی از استانداردترین پیست‌های کشور محسوب می‌شد که با حمایت مسئولان وقت و همراهی مجموعه ورزش استان ایجاد و توسعه یافت.

 رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان ادامه داد: متأسفانه این پیست حدود یک سال است به دلیل مسائل امنیتی تعطیل شده و ادامه این وضعیت مشکلاتی را برای شهر ایجاد کرده است. بخشی از مزاحمت‌هایی که امروز در سطح شهر از سوی برخی موتورسواران مشاهده می‌شود، نتیجه نداشتن فضای مناسب و قانونی برای فعالیت این افراد است.

تعطیلی پیست، فعالیت موتورسواران را به شهر کشانده است
وی با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف پیست گفت: درخواست ما از مسئولان این است که برای بازگشایی و فعال شدن پیست چاره‌اندیشی کنند. وقتی جوان فضایی برای فعالیت قانونی نداشته باشد، طبیعی است که بخشی از این فعالیت‌ها به معابر، کوه‌ها و مناطق خارج از محدوده شهری منتقل شود و در نهایت هم برای مردم و هم برای دستگاه‌های مسئول مشکل ایجاد کند.

فرجی با بیان اینکه نگاه به موتورهای سنگین باید از «تهدید» به «فرصت» تغییر کند، عنوان کرد: در همدان تعداد قابل توجهی موتورسیکلت سنگین وجود دارد و اگر این ظرفیت در یک چارچوب قانونی و ورزشی ساماندهی شود، می‌تواند به جای ایجاد آسیب اجتماعی، به فرصتی برای ورزش، نشاط جوانان، گردشگری و حتی اشتغال تبدیل شود.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۲۰ کمیته در حوزه موتورسواری و آفرود همدان گفت: استان همدان ظرفیت ویژه‌ای در زمینه آفرود دارد و حتی از استان‌های مختلف کشور برای انجام فعالیت‌های مرتبط با این رشته به همدان می‌آیند. این موضوع می‌تواند در کنار ورزش، به رونق گردشگری ورزشی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان کمک کند.

تکمیل مجموعه پیست، نیازمند حمایت مسئولان است

 رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان با اشاره به وجود ساختمان نیمه‌تمام مجموعه هیأت موتورسواری در محل پیست خاطرنشان کرد: اگر این ساختمان تکمیل شود، هیأت می‌تواند از ظرفیت آن برای اسکان ورزشکاران و هیأت‌های ورزشی میهمان استفاده کند و دیگر نیازی به هزینه‌های سنگین برای هتل و محل اقامت نخواهد بود.

وی افزود: این مجموعه می‌تواند به یک مرکز مناسب برای برگزاری مسابقات و اردوهای ورزشی تبدیل شود و تکمیل آن نیازمند حمایت مسئولان و تأمین اعتبار است.

فرجی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای توسعه پیست اظهار کرد: مجموعه هیأت برای این پیست تاکنون حدود پنج میلیارد تومان از ظرفیت‌های مختلف هزینه کرده و تلاش شده است بدون تحمیل فشار به دستگاه‌های اجرایی، زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه پیدا کند.

ظرفیت موتور و آفرود در خدمت مدیریت بحران

وی با اشاره به حضور موتورسواران و آفرودسواران همدان در حوادث و شرایط بحرانی گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه، ظرفیت خودروهای آفرود و موتورسواران در اختیار دستگاه‌هایی مانند فراجا، سپاه و دستگاه‌های اطلاعاتی قرار گرفت و نیروهای این هیأت در حوزه‌های مختلف به کمک آمدند.

 رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان ادامه داد: در برخی عملیات‌های امدادی مربوط به حوادث کوهنوردی نیز نیروهای آفرود و موتورسوار در کنار سایر گروه‌ها حضور پیدا کردند و برای انتقال و امدادرسانی به حادثه‌دیدگان و پیکر جان‌باختگان همکاری داشتند.

وی تأکید کرد: این ظرفیت نشان می‌دهد که موتورسواری و آفرود فقط یک رشته تفریحی نیست، بلکه در مواقع بحران می‌تواند در کنار دستگاه‌های امدادی و خدماتی نقش مؤثری ایفا کند.

برخورد سلبی بدون ایجاد جایگزین نتیجه‌بخش نیست

فرجی با اشاره به ضرورت ساماندهی موتورسواران گفت: برخورد قانونی با تخلف ضروری است، اما همزمان باید برای جوانانی که علاقه‌مند به موتورسواری هستند، مسیر قانونی و مشخص ایجاد شود.

وی افزود: در استان‌های دیگر شاهد فراهم شدن زمینه فعالیت موتورسواران در پیست‌ها هستیم، اما در همدان تعطیلی پیست باعث شده برخی جوانان به سمت فعالیت‌های غیرمجاز در سطح شهر یا مناطق طبیعی بروند؛ موضوعی که هم برای محیط زیست و هم برای ساکنان مناطق مختلف مشکلاتی ایجاد می‌کند.

 رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی همدان با اشاره به توقیف موتورسیکلت‌های سنگین گفت: در هفته گذشته نیز چند دستگاه موتورسیکلت سنگین توقیف شده و برای مالکان آنها جرایم سنگینی در نظر گرفته شده است. سؤال این است که وقتی پیست بسته است و جوان امکان فعالیت قانونی ندارد، باید برای این قشر چه جایگزینی ایجاد شود؟

وی با تأکید بر اینکه هدف هیأت، حمایت از قانون‌مداری و ساماندهی این جامعه است، خاطرنشان کرد: نباید افراد را صرفاً از روی ظاهرشان قضاوت کرد. بسیاری از جوانان فعال در این رشته، افراد توانمند و مسئولیت‌پذیری هستند و اگر زمینه فعالیت صحیح برای آنها فراهم شود، می‌توان از ظرفیتشان در مسیر ورزش و خدمت اجتماعی استفاده کرد.

فرجی در پایان خواستار حمایت جدی مسئولان استان برای بازگشایی پیست، تکمیل ساختمان مجموعه و ایجاد فضای قانونی برای فعالیت موتورسواران و آفرودسواران شد و گفت: اگر به دنبال توسعه ورزش، ایجاد اوقات فراغت سالم، کاهش آسیب‌های اجتماعی و اشتغال‌زایی هستیم، باید ظرفیت موتورسواری و آفرود را جدی بگیریم و به جای حذف صورت مسئله، برای ساماندهی آن اقدام کنیم.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!